Mød Lea

Frihed, lighed og fællesskab Jeg er klassisk socialdemokrat og tror på frihed, lighed og fællesskab. jeg ønsker ikke, at min datter skal vokse op i et samfund, hvor der bliver stadig større forskel på rig og fattig og på land og by.


Jeg blev valgt som spidskandidat på Bornholm i maj 2014 ved en urafstemning blandt alle socialdemokratiske partimedlemmer på øen. 

Jeg blev ved Folketingsvalget i juni 2015 valgt i Bornholms Storkreds og er Socialdemokratiets bæredygtighedsordfører. 

 

Jeg er født og opvokset på Bornholm og har været medlem af Socialdemokratiet i mere end ti år. Jeg meldte mig ind som ganske ung og har været politisk aktiv lige siden.

 

Jeg er uddannet inden for samfundsvidenskab og har tidligere arbejdet som politisk medarbejder på Christiansborg med blandt andet transportpolitik.

 

Jeg blev nok allerede socialdemokrat som helt lille, da jeg sad i min farmors køkken i hverdagene efter skole og talte med hende om livet under krigen og om det at komme her til øen fra Sverige som 13-årig for at tjene som unge pige i huset. Jeg tror i hvert fald, at det var med til at forme mig allerede fra barnsben.

 

Jeg bliver tit spurgt til mit efternavn, når jeg er ude og snakke med folk. Det er svensk, og det kom til Bornholm i 1932 med min farmor. Hun blev gift med Erik Nielsen, der var maskinarbejder på maskinfabrikken i Rønne. Sammen fik de fire børn, og det er blevet til ni børnebørn og 13 oldebørn.

 

Min mor er uddannet sygeplejerske, og min far er lærer. De er begge ansat i Bornholms Regionskommune i dag, hvor min mor er ansat i socialpsykiatrien, og min far arbejder som uddannelsesvejleder. En af de yngste Wermeliner er min datter Vega, som er tre år.